Hankeinfo

Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:Kuusamo Food & Travel
Hallinnoija:Naturpolis Oy
Aika:1.5.2004 - 31.12.2006
Toteutusalue:Kuusamo
Kustannusarvio:666600 €
Hankeryhmät:Elintarvike, Matkailu
  
Tiivistelmä:Kuusamon maaseutumatkailualueen kehittämishanke ja Ruoka Kuusamo II hanke ovat toimineet tiiviissä yhteistyössä vuosien 2001 - 2003 aikana mm. koulutuksien ja seminaarien järjestämisessä, lehdistö- ja matkanjärjestäjävierailujen toteutuksessa sekä markkinoinnissa ja messuilla. Ruokailun ja etenkin puhtaiden ja paikallisten raaka-aineiden merkitys yhtenä matkailun merkittävänä vetovoimatekijänä on tullut todella selkeästi esille eri yhteyksissä lukuisia kertoja. Alueen kunnat ja yrittäjät ovat ottaneet tavoitteekseen kansainvälisen matkailun voimakkaan kasvun. Vuonna 2003 laaditun kansainvälistymisstrategian tavoitteena on nousta kansallisesti tunnetuista matkailukeskuksista vetovoimaiseksi kansainväliseksi matkailualueeksi. Kesällä 2004 maaseudun matkailuyritykset ja elintarvikejalostajat tiivistivät yhteistyötään ja lähtivät Kuusamo Food & Travel – hankkeen avulla toimimaan yhdessä Ruka – Kuusamon matkailuyhdistyksen ja Kuusamo Lapland kansainvälistymishankkeen kanssa omien ja alueen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

  
Jatkotoimenpiteet:Yritystoimintaa tukevien palvelujen tarjoaminen (raamisopimukset palveluntarjoajien kanssa), yhteismarkkinointi, kielenkäännöspalvelut, mainonta, markkinointi ja myynti, tuotekehitys, tutustuminen ja verkostoituminen, markkinoinnin suuntaaminen ulkomaille, kulttuuri, kontaktien luominen, työntekijät tulevaisuudessa, ympäristön hyödyntäminen.
  
Kartta:Näytä kartta
Loppuraportti:Food&Travel_LOPPURAPORTTI_2004-2006.pdf


Takaisin
 
Softers Oy