Hankeinfo

Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:Taivalvaaran luontopolku
Hallinnoija:Voimistelu- ja Urheiluseura Taivalkosken Kuohu ry
Aika:22.6.2009 - 30.9.2010
Toteutusalue:Taivalkoski
Kustannusarvio:10250 €
Hankeryhmät:Kylätoiminta, virkistys, nuoriso, kulttuuri, Matkailu
  
Tiivistelmä:Taivalvaaran polku sijaitsee Taivalvaaran ja Iijoen Turvakonalustan alueella moni-ilmeisessä vaara- ja jokivarsimaisemassa. Polun pituus on n. 5km. Polun yhteyteen on jo aiemmin rakennettu lintutorni ja Kylmäpuron ylittävä silta portaineen. Kylmäpurolle rakennetaan näköalatasanne. Polku merkitään maastoon puupaaluin ja sen varrelle asennetaan 12 opastaulua jossa esitellään alueen geologiaa, historiaa, kulttuuria ja luontoa.

Taivalvaaran luontopolun suunnittelutyöryhmä on koonnut aineiston asennettaviin tauluihin. Tämä hanke sisältää taulujen viimeistelyn, painattamisen ja kehysten tarvikkeet sekä tarvikkeet polun merkintään, kolmeen pöytäryhmään ja viiteen penkkiin. Taulut rakentaa ja asentaa Taivalkosken Kuohu ry:n Työtä Taivalkoskelle -hanke joka huolehtii myös työnaikaisista kuljetuksista.

Taivalvaaran luontopolku on uusi käyntikohde paikallisille asukkaille ja matkailijoille Taivalvaaran matkailu- ja ulkoilualueella. Polulla tallennetaan alueen maankäyttöperinnettä (mm savotta ja maanviljely) ja tuodaan esille luonnon ominais- ja erityispiirteitä. Polku lisää alueen kiinnostavuutta ja matkailijoiden viipymää alueella.
  
Jatkotoimenpiteet:.
  
Kartta:Näytä kartta


Takaisin
 
Softers Oy