Hankeinfo

Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:Turvallista erityisruokaa asiakkaalle
Hallinnoija:ProAgria Oulu / Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus
Aika:1.11.2004 - 30.9.2005
Toteutusalue:Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäjoki, Raahe, Sievi, Siikajoki, Vihanti, Ylivieska
Kustannusarvio:24000 €
Hankeryhmä:Elintarvike
  
Tiivistelmä:Kohderyhmänä ovat olleet pienimuotoista yritystoimintaa harjoittavat yritykset, esim. pito-, kahvi- ja ateriapalveluja tarjoavat yritykset, kotityöyrittäjät, maaseutumatkailuyritykset, elintarvikkeita valmistavat yritykset ja hoivakodit sekä yrittäjiksi aikovat. Hyödynsaajina ovat maaseudulla asuvat ja vierailevat erityisruokavaliohenkilöt. Hankkeen tavoitteena oli, että jokaisessa yrityksessä huomioidaan tarkasti erityisruokavalioiden valmistukseen liittyvät riskitekijät ja nostetaan omavalvonta- ja laatutasoa. Erityisruokavalioihin suuntautuva yritystoiminta lisääntyy ja uusia verkostotoimintamalleja syntyy. Yritykset saavat uusia asiakkaita, koska tuotevalikoima lisääntyy, kysyntä kasvaa ja asiakkaat tietävät saavansa oikeita, turvallisesti tuotettuja elintarvikkeita.
  
Jatkotoimenpiteet:Toivottiin samanlaisen koulutushankkeen mahdollisuutta muihinkin seutukuntiin. Jatkokoulutusta tarvitaan, erityisruokavalioista tulee uutta tietoa ja elintarvikelainsäädännössä tapahtuva uudistus tuo uusia haasteita ja lisäoppimista. Henkilökohtaiset yritysohjaukset välttämättömiä.
  
Kartta:Näytä kartta
Loppuraportti:Turvallista_erityisruokaa_asiakkaalle.pdf


Takaisin
 
Softers Oy