Hankeinfo

Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:Kylien ruokaperinne
Hallinnoija:Pahkala-Pernu kyläyhdistys ry
Aika:20.1.2012 - 30.11.2014
Toteutusalue:Kalajoki
Kustannusarvio:30505 €
Hankeryhmä:Kylätoiminta, virkistys, nuoriso, kulttuuri
  
Tiivistelmä:Hanke kohdistetaan lähinnä Pahkalan, Pernun, Torvenkylän ja Himankakylän asukkaille, erityisesti naisille ja nuorille perinteen siirtämiseksi tuleville sukupolville. Hankkeen puitteissa järjestettävät tilaisuudet ovat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille. Välillisesti hankkeesta hyötyvät kaikki yhdistykset ja yhteisöt, joissa hankekylien ahkerat naiset toimivat. Perinnemenujen tuotteistaminen ja julkaiseminen esimerkiksi kylän nettisivuilla antaa ohjeet kaikkien tarvitsevien käyttöön matkailussakin hyödynnettäväksi. Kylämme voisi toimia perinneruokakylänä, jossa voisi vierailla nauttimassa paikallista perinneruokaa.
Hankkeen tavoitteena on 1. ruokaperinteen tallentaminen ja välittäminen nuorille 2. tervaviikon oheistapahtumiin valmistautuminen 3. hygienia- ja ruokavalioasioiden huomioiminen 4. kylän hyvän yhteishengen ylläpitäminen ja kylien välisen kanssakäymisen lisäämisen 5. osallistumisen kansainväliseen kylien hankkeeseen 6. kyläkirjaan kootun kylän historiatietojen täydentämisen 7. kyliin pyritään saamaan pitopalveluyritys tai kotileipomo, joka keskittyisi leivonnaisiin ja tekisi tarvittaessa myös joitain perinneruokia.
Hankkeen toteutus: Hankeillat ja ruokaperinteen keruu, Teemapäivät, Tervanpolton oheistapahtumia, Opintomatka, Kerätyn materiaalin tallennus. Maahanmuuttajien ja nuorison kutsuminen mukaan hankkeeseen tekee siitä kaikkien kyläläisten hankkeen. Ruokaohjeiden kääntäminen englannin kielelle sekä toteutus yhdessä naapurikylien kanssa antaa hankkeelle lisäarvoa.
  
Jatkotoimenpiteet:--
  
Kartta:Näytä kartta
Loppuraportti:Kylien_ruokaperinne_LR.pdf


Takaisin
 
Softers Oy