Hankeinfo

Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan - VYYHTI
Hallinnoija:ProAgria Oulu
Aika:17.9.2012 - 31.12.2014
Toteutusalue:Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Haukipudas, Himanka, Ii, Kalajoki, Kannus, Kempele, Kestilä, Kiiminki, Kälviä, Kokkola, Kärsämäki, Kuusamo, Liminka, Lohtaja, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Oulunsalo, Piippola, Posio, Pudasjärvi, Pulkkila, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Rantsila, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vihanti, Yli-Ii, Ylikiiminki, Ylivieska
Kustannusarvio:657068 €
Hankeryhmät:Kalatalous, Maisema, maankäyttö, ympäristö
  
Tiivistelmä:Hankkeen pääkohderyhmiä ovat Pohjois-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan osakaskunnat, yhdistykset, kansalaisjärjestöt ja muut vesistöjen hoidosta ja kunnostuksesta kiinnostuneet toimijat. Hyödynsaajia ovat myös kunnostettujen tai hoidon piiriin tulevien kohteiden käyttäjät sekä vesiluonto.
Hankkeen tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönhoitoa luomalla toimintamallit ja välittäjäorganisaatiot pienimuotoisen kunnostus- ja hoitotoiminnan tueksi. Tavoitteena on myös aktivoida kohderyhmiä ympäristönhoitoon, sillä ilman uusia toimijoita vesienhoidon tavoitteita ei saavuteta.
Toimenpiteet: Kehitetään toimintamallit pienten kunnostustoimien toteuttamisen ja hankkeistamisen läpiviemiseksi. Selvitetään sopivimmat mallit välittäjäorganisaatioiden toimintamuodoiksi. Toimijoiden aktivoimiseksi järjestetään työpajatilaisuuksien sarjoja, joissa opastetaan käytännön työssä ja tehdään yhdessä osallistujien kanssa hoito- ja kunnostussuunnitelmia sekä avustetaan mahdollisen rahoituksen hakemisessa.
Hankkeen odotetut tulokset:
- suositukset välittäjäorganisaatioiksi;
- opasvihkonen kunnostus- ja hoitohankkeen läpiviemisestä;
- ainakin 160 alueella toimivaa aktiivia on osallistunut työpajatilaisuuksiin ja lisännyt tietojaan kunnostustoiminnasta;
- ainakin 20 kohteelle hoito- tai kunnostussuunnitelma;
- ainakin 4 esittelykohdetta esittelymateriaaleineen.
Hankkeella parannetaan luonnon monimuotoisuutta, vesien ja kalaston tilaa ja maaseudun viihtyvyyttä ja säilytetään siten maaseutuperintöä, turvataan ekosysteemipalveluiden toimintaa, edistetään kylien ja maaseudun yhteisöjen ja yritysten toimintaa sekä elinvoimaisuutta.
  
Jatkotoimenpiteet:-
  
Hakijan/hankkeen www-sivut:www.proagria.fi/fi/vyyhti/
Loppuraportti:VYYHTI_-_Vesistot_ja_Ymparisto_Yhdessa_Hyvaan_Tilaan_LR.pdf


Takaisin
 
Softers Oy