Rekisterin selaus Selaus vasemman laidan ryhmävalikosta
Valitse klikkaamalla joku ryhmistä. Saat näkyviin listan sen ryhmän hankkeista.
Selaus oikean yläkulman sanahaulla
Kirjoita sana tai sanan osa laatikkoon. Saat esiin listan kaikista hankkeista, joiden tiedoissa tuo sana tai sanan osa esiintyy. Voi kirjoittaa esimerkiksi ”bioenergia” tai pelkkä ”bio”, ”maisemasuunnittelu” tai pelkkä ”maisema” tai ”mais”.
Tähän hakuun voit laittaa myös hankkeen kokonaisen nimen, jos haet jonkin tietyn hankkeen tietoja.
Selaus tarkennetulla haulla
Klikkaa yläreunasta ”Tarkennettu haku”.
Hankeryhmästä voi valita minkä ryhmän hanketta haet.
Aluevalinnassa voi valita useamman kunnan pitämällä alhaalla Ctrl-näppäintä ja klikkaamalla hiirellä haluamiasi kuntia. Voit valita esimerkiksi kaikki seutukuntasi kunnat, jolloin saat näkyviin seutukunnan alueella toteutetut hankkeet.
Sanahaulla voi hakea edellä mainitulla tavalla.
Kustannusarviot merkitään kokonaisina lukuina ilman välejä numeroiden välissä.
Voit valita toteutusajan klikkaamalla pp kk vvvv -lyhenteiden kohdalla olevia alaspäin osoittavia nuolia. Nuolista avautuu alasvetovalikot, joista voit klikata haluamasi päivämäärät. Toinen vaihtoehto on merkata päivämäärät ruudukkomerkistä avautuviin kalentereihin.
Voit järjestää hankkeet alasvetovalikosta valitsemasi kriteerin mukaan. Voit valita, onko lista nouseva vai laskeva klikkaamalla mustan pyörylän haluamaasi valintaan.
Näpäytä ”hae” -näppäintä.
Tässä haussa ei tarvitse täyttää kaikkia kohtia, vaan voit etsiä hankkeita millä tahansa näistä valinnoista.
Kartta
Karttaan on merkitty hankkeiden toteutusalue kunta- tai kylätasolla. Kartan käyttö: Klikkaa ”näytä kartta”. Kartta ilmestyy omaan pieneen ikkunaansa. Kun viet hiiren kartan päälle, siinä näkyy pieni käden kuva. Kartalla voi liikkua pitämällä hiiren näppäintä alhaalla ja liikuttamalla sen avulla karttaa. Kartan liike pysähtyy kun päästät hiiren näppäimen taas ylös. Karttaa voi zoomata klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevia +/- -merkkejä.
Loppuraportti
Loppuraportin saat aukaistua näpäyttämällä sen linkkiä.
Hankkeen tietojen täyttäminen
Kirjaudu sisään saamallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjautumisen jälkeen saat tähän samaan ohjeikkunaan lisäohjeet hankkeen tietojen täyttämiseen.
Hankeinfo
Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:
Jongun vesialueen virkistysmahdollisuuksien ja matkailupalvelujen edellytysten parantaminen
Hallinnoija:
Jongun alueen kyläyhdistys ry
Aika:
15.1.2008 - 14.1.2013
Toteutusalue:
Pudasjärvi
Kustannusarvio:
34300 €
Hankeryhmät:
Kylätoiminta, virkistys, nuoriso, kulttuuri, Maisema, maankäyttö, ympäristö, Rakentaminen
Tiivistelmä:
Hankkeen aikana on tarkoitus rakentaa Jongun vesialueelle kaksi vesistöretkeilykohdetta; veneen-laskupaikka, puolikota, eko-wc, ulkovalaistus sekä erillinen nuotiopaikka. Lisäksi rantaan johtava tietä parannetaan. Jongun järven Karvosenrantaan rakennetaan puolestaan veneenlaskupaikka, laavu ja eko-wc. Samalla lossirykkyä mataloitetaan pienvenesatamakäyttöön paremmin soveltu-vaksi.
Hanke kohdistetaan erityisesti kyläläisille, joille halutaan rakentaa kylätapahtumien järjestämiseen ja vapaa-ajan virkistäytymiseen soveltuvat luontokohteet. Hanke palvelee lisäksi alueellamme run-saasti vierailevia kalastajia ja muita retkeilijöitä, joille ei ole tällä hetkellä tarjota virallista, merkittyä rantaumis- ja leiriytymispaikkaa. Kylän nuoria halutaan ajanmukaisin puittein houkutella hyvien luontoharrastusten pariin. Sitten hanke välillisesti edistää mm. kalastus- ja ravustustaitojen sekä saaliin jalostamistaitojen siirtymistä uusille sukupolville. Hautapahtaan rantakaistale muovataan esteettömäksi liikkua, jotta sitä voisivat turvallisesti hyödyntää kaikenikäiset vauvasta vaariin ja myös liikuntarajoitteiset, joille ei alueellamme ole tarjota soveltuvia retkeilykohteita.
Hankkeen tavoitteena on myös lisätä kylän tunnettavuutta sekä vetovoimaisuutta ja sitä kautta lisätä alueen matkailijamäärää, mikä puolestaan edistää paikallisten yrittäjien elinkeinojen harjoit-tamismahdollisuuksia ja lisää työpaikkoja.
Rakennetuilla luonnonkohteilla pyritään saamaan ympäristön kuormitus keskitetymmäksi ja halli-tummaksi. Rakennettu ja ohjattu rantojen käyttö parantaa myös alueen viihtyvyyttä ja turvallisuutta, lisää ihmisten kanssakäymistä sekä vähentää yksityisten mailla kulkemisesta aiheutuvia ongelmia.