Rekisterin selaus Selaus vasemman laidan ryhmävalikosta
Valitse klikkaamalla joku ryhmistä. Saat näkyviin listan sen ryhmän hankkeista.
Selaus oikean yläkulman sanahaulla
Kirjoita sana tai sanan osa laatikkoon. Saat esiin listan kaikista hankkeista, joiden tiedoissa tuo sana tai sanan osa esiintyy. Voi kirjoittaa esimerkiksi ”bioenergia” tai pelkkä ”bio”, ”maisemasuunnittelu” tai pelkkä ”maisema” tai ”mais”.
Tähän hakuun voit laittaa myös hankkeen kokonaisen nimen, jos haet jonkin tietyn hankkeen tietoja.
Selaus tarkennetulla haulla
Klikkaa yläreunasta ”Tarkennettu haku”.
Hankeryhmästä voi valita minkä ryhmän hanketta haet.
Aluevalinnassa voi valita useamman kunnan pitämällä alhaalla Ctrl-näppäintä ja klikkaamalla hiirellä haluamiasi kuntia. Voit valita esimerkiksi kaikki seutukuntasi kunnat, jolloin saat näkyviin seutukunnan alueella toteutetut hankkeet.
Sanahaulla voi hakea edellä mainitulla tavalla.
Kustannusarviot merkitään kokonaisina lukuina ilman välejä numeroiden välissä.
Voit valita toteutusajan klikkaamalla pp kk vvvv -lyhenteiden kohdalla olevia alaspäin osoittavia nuolia. Nuolista avautuu alasvetovalikot, joista voit klikata haluamasi päivämäärät. Toinen vaihtoehto on merkata päivämäärät ruudukkomerkistä avautuviin kalentereihin.
Voit järjestää hankkeet alasvetovalikosta valitsemasi kriteerin mukaan. Voit valita, onko lista nouseva vai laskeva klikkaamalla mustan pyörylän haluamaasi valintaan.
Näpäytä ”hae” -näppäintä.
Tässä haussa ei tarvitse täyttää kaikkia kohtia, vaan voit etsiä hankkeita millä tahansa näistä valinnoista.
Kartta
Karttaan on merkitty hankkeiden toteutusalue kunta- tai kylätasolla. Kartan käyttö: Klikkaa ”näytä kartta”. Kartta ilmestyy omaan pieneen ikkunaansa. Kun viet hiiren kartan päälle, siinä näkyy pieni käden kuva. Kartalla voi liikkua pitämällä hiiren näppäintä alhaalla ja liikuttamalla sen avulla karttaa. Kartan liike pysähtyy kun päästät hiiren näppäimen taas ylös. Karttaa voi zoomata klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevia +/- -merkkejä.
Loppuraportti
Loppuraportin saat aukaistua näpäyttämällä sen linkkiä.
Hankkeen tietojen täyttäminen
Kirjaudu sisään saamallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjautumisen jälkeen saat tähän samaan ohjeikkunaan lisäohjeet hankkeen tietojen täyttämiseen.
Hankeinfo
Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:
Teknologialla tehokkuutta metsänhoitoon - koneellisen istutuksen laaja käyttöönotto
Hallinnoija:
Etelä-Pohjanmaan metsäkeskus
Aika:
1.3.2010 - 28.2.2013
Toteutusalue:
Valtakunnallinen
Kustannusarvio:
632600 €
Hankeryhmä:
Metsätalous
Tiivistelmä:
Hanke on valtakunnallinen. Hämeen ELY-keskus toteuttaa MMM:n valtuuttamana valtakunnallisten hankkeiden hakuprosessin ja hoitaa hankkeiden hallinnoinnin. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on koneellisen metsänistutuksen laaja käyttöönotto yksityismetsissä niin, että vuonna 2012 istutetaan koneella 15 miljoonaa tainta eli noin 10 % koko maan taimimäärästä ja vuonna 2015 vähintään 30 miljoonaa tainta, noin 20 % koko maan taimimäärästä. Tavoitteena on myös, että koneistutus on laadultaan ja kustannuksiltaan kilpailukykyistä miestyöhön verrattuna.
Hankkeen toimenpiteitä ovat istutuskoneiden tuottavuuden seuranta käytännössä, koneistutuskohteiden valintakriteerien laatiminen, eri toimintaympäristöihin soveltuvien vaihtoehtoisten koneistutuksen prosessikuvausten laatiminen, taimihuollon prosessikuvausten laatiminen, eri puolilla maata ja erilaisissa olosuhteissa tapahtuvat koneistutuksen ja taimihuollon prosessien pilotoinnit,konetyyppikohtaisten koneistutuksen työohjeiden laatiminen koneyrittäjille ja koneenkuljettajille sekä kolmen alueellisen seminaarisarjan järjestäminen metsäammattilaisille.
Koneellisen istutustyön käyttöönotto yksityismetsätaloudessa on haastava tehtävä. Kyse on kokonaan uuden toimintakulttuurin luomisesta. Koneistutuksen toimintakonsepti on täysin erilainen perinteiseen miestyönä tehtävään istutukseen ja siihen kuuluvaan erilliseen maanmuokkaukseen verrattuna.Taimien istutuskausi laajenee kattamaan koko sulan maan kauden. Myös taimihuollon logistiikka on rakennettava uudelleen. Koneistutuskohteille on niin ikään laadittava kriteerit. Lisäksi toimijoilta edellytetään uudenlaista verkostoitumista ja roolien muutoksia.
Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Koneyrittäjien liitto, Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oy, metsäteollisuusyritykset, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio ja metsäkeskukset.