Rekisterin selaus Selaus vasemman laidan ryhmävalikosta
Valitse klikkaamalla joku ryhmistä. Saat näkyviin listan sen ryhmän hankkeista.
Selaus oikean yläkulman sanahaulla
Kirjoita sana tai sanan osa laatikkoon. Saat esiin listan kaikista hankkeista, joiden tiedoissa tuo sana tai sanan osa esiintyy. Voi kirjoittaa esimerkiksi ”bioenergia” tai pelkkä ”bio”, ”maisemasuunnittelu” tai pelkkä ”maisema” tai ”mais”.
Tähän hakuun voit laittaa myös hankkeen kokonaisen nimen, jos haet jonkin tietyn hankkeen tietoja.
Selaus tarkennetulla haulla
Klikkaa yläreunasta ”Tarkennettu haku”.
Hankeryhmästä voi valita minkä ryhmän hanketta haet.
Aluevalinnassa voi valita useamman kunnan pitämällä alhaalla Ctrl-näppäintä ja klikkaamalla hiirellä haluamiasi kuntia. Voit valita esimerkiksi kaikki seutukuntasi kunnat, jolloin saat näkyviin seutukunnan alueella toteutetut hankkeet.
Sanahaulla voi hakea edellä mainitulla tavalla.
Kustannusarviot merkitään kokonaisina lukuina ilman välejä numeroiden välissä.
Voit valita toteutusajan klikkaamalla pp kk vvvv -lyhenteiden kohdalla olevia alaspäin osoittavia nuolia. Nuolista avautuu alasvetovalikot, joista voit klikata haluamasi päivämäärät. Toinen vaihtoehto on merkata päivämäärät ruudukkomerkistä avautuviin kalentereihin.
Voit järjestää hankkeet alasvetovalikosta valitsemasi kriteerin mukaan. Voit valita, onko lista nouseva vai laskeva klikkaamalla mustan pyörylän haluamaasi valintaan.
Näpäytä ”hae” -näppäintä.
Tässä haussa ei tarvitse täyttää kaikkia kohtia, vaan voit etsiä hankkeita millä tahansa näistä valinnoista.
Kartta
Karttaan on merkitty hankkeiden toteutusalue kunta- tai kylätasolla. Kartan käyttö: Klikkaa ”näytä kartta”. Kartta ilmestyy omaan pieneen ikkunaansa. Kun viet hiiren kartan päälle, siinä näkyy pieni käden kuva. Kartalla voi liikkua pitämällä hiiren näppäintä alhaalla ja liikuttamalla sen avulla karttaa. Kartan liike pysähtyy kun päästät hiiren näppäimen taas ylös. Karttaa voi zoomata klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevia +/- -merkkejä.
Loppuraportti
Loppuraportin saat aukaistua näpäyttämällä sen linkkiä.
Hankkeen tietojen täyttäminen
Kirjaudu sisään saamallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjautumisen jälkeen saat tähän samaan ohjeikkunaan lisäohjeet hankkeen tietojen täyttämiseen.
Hankeinfo
Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:
Teknologisten innovaatioiden mahdollisuudet Ylä-Kainuun ja Koillismaan poropetotilanteessa
Hallinnoija:
Kainuun Etu Oy
Aika:
1.2.2009 - 31.7.2009
Toteutusalue:
Kuusamo, Taivalkoski
Kustannusarvio:
59000 €
Hankeryhmä:
Muut
Tiivistelmä:
HALLINOIVA TE -KESKUS: KAINUUN TE -KESKUS
KOHDEALUEET: KAINUUSTA YLÄ-KAINUU JA POHJOIS-POHJANMAALTA KOILLISMAAN SEUTUKUNTA
Hankkeen keskeisimpänä sisältönä on aloittaa uusimman teknologian kokeileminen, jonka avulla saadaan aikaan joko kehittämis-, yritys- tai tutkimushankesektorilla jatkotoimia, joilla maasuurpetojen tappamat porot löydetään ja vahinkojen määrää voidaan vähentää tulevaisuudessa niin porotaloudessakin kuin muussakin eläintuotannossa. Hankkeen toimenpiteet ovat 1) Esittelykierros ja pyyntö alueen teknologiayrityksille lähteä hankkeen mukaan etsimään ratkaisua poro-peto-problematiikkaan. Hanke tarjoaa mahdollisuuden yrityksille testata välineistöään maasto-olosuhteissa porojen kanssa. 2) Kokeilutyö, jonka avulla testataan uusia teknologisia ratkaisuja ja innovaatioita poro-peto - ongelmien vähentämiseksi käytännössä. 3) Suunnittelutyö, jonka avulla rakennetaan saatujen tietojen ja kokemusten pohjalta uusia toimintamalleja alueelle, joka kärsii eniten petovahingoista. 4) Ehdotus, jossa otetaan huomioon myös yhteiskunnalliset ja sosiaaliset innovaatiot kuten sidosryhmien osallistuminen peto-ongelmien ratkaisuun.
Hankkeen kohderyhmänä ovat alueelle sijoittuvat paliskunnat (Halla, Näljänkä ja Hossa -Irni(oasin Kuusamon alueella)) ja niiden poronomistajat. Kokonaisvaltaisesti hankkeen tuloksista hyötyvät kaikki poronhoitoalueen poroyrittäjät ja mahdollisesti myös muut maaseudun yrittäjät, esim. lampurit. Hyödynsaajina ovat myös teknologiayritykset, tutkimuslaitokset ja hallinto. Teknologiayritykset ja tutkimus hyötyvät uusien menetelmien kehittämisestä ja sovellutusten testaamisesta. Teknologiasektorille voi syntyä uusia innovaatioita ja markkinoita.