Rekisterin selaus Selaus vasemman laidan ryhmävalikosta
Valitse klikkaamalla joku ryhmistä. Saat näkyviin listan sen ryhmän hankkeista.
Selaus oikean yläkulman sanahaulla
Kirjoita sana tai sanan osa laatikkoon. Saat esiin listan kaikista hankkeista, joiden tiedoissa tuo sana tai sanan osa esiintyy. Voi kirjoittaa esimerkiksi ”bioenergia” tai pelkkä ”bio”, ”maisemasuunnittelu” tai pelkkä ”maisema” tai ”mais”.
Tähän hakuun voit laittaa myös hankkeen kokonaisen nimen, jos haet jonkin tietyn hankkeen tietoja.
Selaus tarkennetulla haulla
Klikkaa yläreunasta ”Tarkennettu haku”.
Hankeryhmästä voi valita minkä ryhmän hanketta haet.
Aluevalinnassa voi valita useamman kunnan pitämällä alhaalla Ctrl-näppäintä ja klikkaamalla hiirellä haluamiasi kuntia. Voit valita esimerkiksi kaikki seutukuntasi kunnat, jolloin saat näkyviin seutukunnan alueella toteutetut hankkeet.
Sanahaulla voi hakea edellä mainitulla tavalla.
Kustannusarviot merkitään kokonaisina lukuina ilman välejä numeroiden välissä.
Voit valita toteutusajan klikkaamalla pp kk vvvv -lyhenteiden kohdalla olevia alaspäin osoittavia nuolia. Nuolista avautuu alasvetovalikot, joista voit klikata haluamasi päivämäärät. Toinen vaihtoehto on merkata päivämäärät ruudukkomerkistä avautuviin kalentereihin.
Voit järjestää hankkeet alasvetovalikosta valitsemasi kriteerin mukaan. Voit valita, onko lista nouseva vai laskeva klikkaamalla mustan pyörylän haluamaasi valintaan.
Näpäytä ”hae” -näppäintä.
Tässä haussa ei tarvitse täyttää kaikkia kohtia, vaan voit etsiä hankkeita millä tahansa näistä valinnoista.
Kartta
Karttaan on merkitty hankkeiden toteutusalue kunta- tai kylätasolla. Kartan käyttö: Klikkaa ”näytä kartta”. Kartta ilmestyy omaan pieneen ikkunaansa. Kun viet hiiren kartan päälle, siinä näkyy pieni käden kuva. Kartalla voi liikkua pitämällä hiiren näppäintä alhaalla ja liikuttamalla sen avulla karttaa. Kartan liike pysähtyy kun päästät hiiren näppäimen taas ylös. Karttaa voi zoomata klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevia +/- -merkkejä.
Loppuraportti
Loppuraportin saat aukaistua näpäyttämällä sen linkkiä.
Hankkeen tietojen täyttäminen
Kirjaudu sisään saamallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjautumisen jälkeen saat tähän samaan ohjeikkunaan lisäohjeet hankkeen tietojen täyttämiseen.
Hankeinfo
Leader-toimintaryhmähanke:
Hankkeen nimi:
Sopimuksellinen ympäristönhoito ja bioenergia Norsu
Hallinnoija:
PRO AGRIA OULUN MAASEUTUKESKUS RY
Aika:
1.1.2007 - 30.12.2007
Toteutusalue:
Rantsila, Siikajoki
Kustannusarvio:
37500 €
Hankeryhmä:
Maisema, maankäyttö, ympäristö
Tiivistelmä:
Norsu Leaderin ja Keskipiste Leaderin yhteishanke, jossa kohdealueena ovat Rantsila, Ruukki-Siikajoki, Pyhäntä ja Kestilä. Hallinnoijana toimii Pro Agria Oulun maaseutukeskus. Hanketyössä ovat Biowatti Oy ja Proagria Oulu, kyläyhdistykset ja maaseutuyrittäjät. Muut hankkeen yhteistyötahot ovat Turveruukki Oy ja julkinen sektori, jotka ovat sopimuksellisuuden osapuolia. Hankkeen toteutusaika on vuosi 2007 ja sen taustalla on Bioenergia ja maisema Elma hanke. Kohderyhmiä ja hyödynsaajia ovat biopolttoaineita välittävät yrittäjät, lisätoimeentuloa tarvitsevat maataloutta, metsurin työtä, turveurakointia harjoittavat maaseutuyrittäjät ja henkilöt sekä kyläyhdistykset, jotka saavat opastusta maisemanhoidosta, sopimuksellisuudesta ja uudesta mahdollisuudesta erityisympäristötukien hyödyntämiseen Leader toiminnan kautta. Käytännönläheisen hankeen tavoitteina on sopimuksellisuuden avulla edistää bioenergian talteenottoa maisemaraivaustöissä, aktivoida maanomistajia hoitamaan nuoria kasvatusmetsiä ja opastaa peltoenergiaviljelyä niin, että samalla huomioidaan myös maiseman- ja ympäristönhoitoa. Hankeen toiminnassa selvitetään sopimuksellisia ympäristönhoitokohteita ja edistetään niiden toteutumista maanomistajien sekä kylien keskuudessa. Selvitettyä tietoa kootaan karttapaikkaohjelmalle hankkeen jälkeistä aikaa varten kohteiden toteutumiseksi. Hanketyöhön kuuluu myös tiedottaminen ja tilaisuuksien pitäminen. Hankkeen tuloksina maaseudun asukkaat ja bioenergian tuotantoon ja ympäristönhoitoon liittyvät yrittäjät löytävät uusia työmahdollisuuksia sopimuksellisuuden avulla. Toiminnalla parannetaan ympäristöä sekä tuotetaan bioenergiaa. samalla kylien ja kuntien maiseman vetovoimaisuutta kohennetaan.